Hameleers Fotografie

Fotografie is een prachtig medium. Er is bijna geen kunstvorm denkbaar die zo nauwkeurig de werkelijkheid laat zien. Dat is meteen ook de verklaring voor de haat-liefde-verhouding die veel mensen hebben met fotografie: "Een foto liegt niet, dus als ik raar op een foto sta, zal ik er in het echt ook wel raar uitzien." Zeker als het om zoiets persoonlijks gaat als een naaktfoto.

Dat er ook wel eens iets op te merken kan zijn aan de techniek of compositie van de fotograaf, komt bij veel mensen niet op als ze foto's van zichzelf zien. En smaken verschillen natuurlijk.

Om ons heen zien we veel valse schoonheidsidealen. Reclame en entertainment misbruiken ons vertrouwen in de fotografie. Dagelijks zien we gemanipuleerde beelden op billboards en in tijdschriften. Met resultaat: volgens recent onderzoek heeft meer dan 40% van de vrouwen tegenwoordig "bikini-angst" en vinden de meeste mensen zichzelf niet mooi.

Onze filosofie bij het fotograferen is niet dat we op zoek zijn naar een leuk plaatje van een model. Wij werken graag met echte mensen. Mensen zoals jij die meestal geen ervaring hebben voor de lens, maar die wel een echte persoonlijkheid uitstralen. Die uitstraling proberen we vast te leggen met de camera, waarbij het niet uitmaakt of het een portret, een naaktfoto of een podiumfoto is. Misschien anders dan anders, maar altijd echt.

Hameleers Fotografie

website: http://www.hameleers-fotografie.nl

Terug naar overzicht