Partydrugs en sex

Swingers Nederland moedigt het gebruik van partydrugs beslist niet aan! Wel plaatsen wij hier alle informatie omdat in de scene het gebruik hiervan als "vrij gangbaar" wordt beschouwd. Bij gebruik met mate kan het "leuk" zijn maar te veel gebruik is zeer slecht. Hou er rekening mee dat partydrugs tijd nodig hebben om af te breken in het lichaam.

Tips vooraf

  • Tijdens gebruik dien je er verstandig aan om steeds op papier bij te houden wat je gebruikt en hoe laat je het ingenomen hebt. Zet een digitale klok met duidelijke cijfers in de buurt (een wekker bijvoorbeeld).
  • Zet bij geburik van GHB een grote G met een merkstift op de hand. Mocht je OUT gaan en is medische ondersteuning een noodzaak, dan zal de arts gelijk weten wat je hebt gebruikt, en jou op die manier sneller kunnen behandelen.
  • Leg niet meer drugs vooraf klaar dan dat jij die avond of nacht gaat gebruiken. Eenmaal onder invloed kan je al gauw meer nemen dan je van plan was.
  • Soms lijkt een partydrug niet "gelijk" te werken. Dit varieert per mens maar ook je eetgedrag, lust, zenuwen en andere factoren hebben invloed op de inwerking.
  • Hou niet alleen jezelf maar ook een ander in de gaten! Denk je dat de ander te veel neemt, grijp in of spreek de ander er op aan!

Alcohol

Alcohol pakt bij iedere mens anders uit. De een krijgt door alcohol veel meer zin in seks. Bij de ander is dat effect niet zo sterk. Als je een paar glazen drinkt, krijg je meer zin in seks, omdat je minder geremd bent. Maar je krijgt ook minder snel een stijve pik en je komt niet zo makkelijk klaar. Vrouwen kunnen er erg passief van worden. Je stapt makkelijker op die leuke mensen af. Als je hebt gedronken, komt een afwijzing minder hard aan. Omdat remmingen wegvallen, kun je ook eerder overgaan tot onveilige seks. Als je veel alcohol drinkt, zul je echt moeite hebben om een stijve lul te krijgen en houden en kun je veel lastiger klaarkomen. Als je langdurig veel drinkt, wordt dit nog erger en kun je er enigszins impotent van worden.

Alcohol zorgt ervoor dat je lichaam uitdroogt. Daarom is het verstandig om tussen de alcohol door veel water te drinken. Ook je slijmvliezen worden door alcohol droger, dus ook je anus. Als je geneukt wordt, beschadigt je weefsel makkelijker. Je kunt dan eerder hiv en andere soa oplopen en overdragen als het condoom scheurt of als je zonder condoom neukt. Je kunt dit risico kleiner maken door een condoom en extra veel glijmiddel te gebruiken.

Anabolen

Als je anabolen slikt, krijg je extra testosteron binnen. Dat kan ervoor zorgen dat je meer behoefte krijgt aan seks. Je kunt er geiler van worden. De extra spiermassa geeft je meer zelfvertrouwen. Als je anabolen langer gebruikt, komen allerlei negatieve effecten om de hoek kijken, onder andere dat je kaal wordt en dat je zin in seks sterk vermindert.

Benzo’s (slaap- en kalmeringsmiddelen)

Benzo’s hebben amper effect op je seksleven. Als je een benzo gebruikt tegen angst, kun je er ontspannen van worden. Als je een hogere dosis neemt, word je sloom, slaperig en slap. Of je daar nou in bed beter van gaat presteren…

Cannabis (wiet / hasj)

Het effect van cannabis verschilt van mens tot mens en is afhankelijk van de situatie. Cannabis versterkt je gevoelens. Dus kan het ook je verlangen naar seks doen toenemen. Als je een beetje cannabis gebruikt, krijg je meer zin in seks en word je lichamelijk gevoeliger. Je wordt minder geremd. Die remmingen nemen nog meer af als je meer cannabis gebruikt. Als je langdurig cannabis gebruikt, krijg je juist minder zin in seks en kun je niet zo goed meer klaarkomen.

Coke

Mensen op coke zijn gauw vervelend. Als je een beetje coke neemt, krijg je vaak meer zin in seks en krijg je makkelijker een stijve lul. Je wordt opgefokter en geiler.

Coke heeft een verdovend effect, waardoor je makkelijk kunt worden geneukt, ook als je een grotere dosis neemt. Je komt minder snel klaar. Sommige mannen vinden dat een voordeel, omdat je langer kunt doorgaan met seksen, anderen vinden het een nadeel. Bij een grotere dosis houd je ook langer een stijve pik. De euforie door het gebruik van coke maakt seks voor sommige mensen fantastisch. Hierdoor kan ‘gewone’ seks minder aantrekkelijk worden.

Door de extra afgifte van bepaalde stoffen in je hersenen, raken op langere termijn de eigen voorraden echter uitgeput. Als je langdurig coke gebruikt, is het lastiger om van seks te genieten. Je komt steeds moeilijker klaar en je kunt zelfs impotent worden.

Sommige mannen smeren een beetje coke op hun eikel of in hun anus. Het verdovende effect zorgt ervoor dat je minder gevoelig bent en dus langer kunt doorgaan met seks. Coke op je eikel of in je anus kan tot zweertjes leiden op die plaatsen. Bovendien droogt het slijmvlies van je anus eerder uit. Hierdoor kun je makkelijker hiv en andere soa oplopen en/of overdragen. Je kunt het risico beperken door extra veel glijmiddel te gebruiken.

Crack

Je kunt je in principe wel geil voelen als je crack op hebt en op zo’n moment maakt het je erg weinig uit met wie je het doet. Maar na een kwartier of twintig minuten gaat het voor degene die crack gebruikt vooral om de volgende ‘flash’. De seks is op dat moment veel minder interessant.

Crystal

Crystal ontremt je helemaal en dat kan zowel een voor- als nadeel zijn. In die zin dat je niet meer kritisch kunt denken. Als iemand je zonder condoom wil neuken, laat je dit gewoon toe. Van crystal kun je zo geil worden dat je heel makkelijk over je grenzen heengaat. Ook kun je veel makkelijker overgaan tot onveilige seks, terwijl je van plan was om het veiliger te houden. In de VS, waar crystal al jaren populair is in met neme de gayscene, wordt het gebruik van crystal gezien als de belangrijkste aanleiding voor nieuwe hiv-infecties onder homomannen. “Koop crystal en je krijgt hiv er gratis bij” staat er op abri’s in New York.

Crystal geeft je een enorm uithoudingsvermogen. Crystal zorgt ervoor dat je wel twee tot vier dagen achter elkaar kunt feesten en seksen. Je slaapt niet en eet weinig of niets, want je bent eigenlijk alleen met seks (en met crystal) bezig. Je wordt  een onverzadigbare seksmachine. Behalve dat je geen stijve meer kunt krijgen. In Nederland wordt crystal vooral in de fistingscene gebruikt. Omdat je er niet alleen erg lang mee door kunt gaan maar ook retegeil blijft, loop je een hoge kans op weefselbeschadiging.Crystal lijkt ervoor te zorgen dat je natste dromen werkelijkheid worden, maar als je niet uitkijkt beland je voor dat je het weet in een ware nachtmerrie. Je moet dus fiks wat nadelen op de koop toenemen.

Uit de VS zijn er talloze gevallen van homomannen die door hun crystalgebruik niet alleen hiv-positief zijn geworden maar ook hun baan, woning en hun vrienden zijn kwijtgeraakt omdat ze geen controle meer hadden over hun gebruik. Uitkijken dus!

GHB

GHB verdooft je zenuwstelsel. Je kunt door GHB, net als door alcohol, in een roes komen. Je wordt vrolijk, kalm en relaxed. Je gaat veel praten en kunt opgewonden worden. Soms maakt GHB je gevoeliger voor aanrakingen. Je kunt langer een stijve pik houden en heftiger klaarkomen.Omdat je je door GHB zo geil voelt, ben je veel eerder geneigd om over te gaan tot onveilige seks.

Onveilige seks kan ook plaatsvinden doordat je ineens in een diepe slaap valt en geen idee meer hebt wat er verder die avond is gebeurd.

Heroïne

Heroïne dempt alles. Je seksuele behoeften worden minder. Je wilt niet aangeraakt worden. Je trekt je helemaal terug. Je gedraagt je niet sociaal. Je krijgt minder makkelijk een erectie en je komt niet zo snel klaar. Heroïne is dus duidelijk geen aanrader als je een sprankelend seksleven wilt.

LSD

Wat LSD doet met je seks, verschilt van mens tot mens en is ook afhankelijk van de situatie en van hoe je je voelt op dat moment. LSD verandert de werking van je zintuigen. Die verandering zorgt ervoor dat een trip een heel subjectieve ervaring is. Je keert in jezelf, waardoor seks heel afstandelijk kan worden. Maar als je een klein beetje LSD gebruikt, zou het ook wel eens onwijs giechelen kunnen worden met je partner.

Nicotine

Voor wie rookt, kan het erg relaxed zijn om na wilde seks een sigaretje te roken. Nicotine heeft weinig effect op je seksueel functioneren. Roken zorgt er wel voor dat de kwaliteit van je bloedvaten verslechtert, dus voor mannen, ook in je pik. Als de bloedvaten in je penis verstopt raken, krijg je problemen om een stijve pik te krijgen of te houden. Hoe langer en hoe meer je rookt, hoe groter de kans op impotentie.

Verder veroudert roken je huid sneller en maakt het je tanden bruin. Je wordt er niet aantrekkelijker op. Sommige mensen vinden het erg onprettig om te zoenen met een roker. Anderen vinden een rokende partner juist aantrekkelijk.

Paddo’s

Wat paddo’s doen met je seks, verschilt van man tot man en is ook afhankelijk van de situatie en van hoe je je voelt op het moment waarop je ze gebruikt. Paddo’s beïnvloeden de werking van je zintuigen. Dat zorgt ervoor dat een trip een heel subjectieve ervaring is. Je keert in jezelf, waardoor seks heel afstandelijk kan worden. Maar met de juiste partner kan het lachen worden.

Poppers

Poppers beïnvloeden de zintuiglijke waarneming en geven vrijwel direct een kortstondig intens geil gevoel. Als je poppers gebruikt, kun je makkelijker en langer worden geneukt of gefist. Dat komt doordat de kringspier van je anus slapper wordt. Als je langer neukt, heb je een grotere kans dat weefsel wordt beschadigd. Als je gefist is die kans nog veel groter.

Er is dan meer risico dat je hiv en andere soa oploopt of overdraagt. Om dit risico te beperken is het heel belangrijk dat je een condoom en voldoende glijmiddel gebruikt. Veel mannen verliezen wel eens hun erectie door poppers te gebruiken. Dat is natuurlijk niet handig bij het neuken. Het kan dan lastiger worden om een condoom te gebruiken. Je kunt erg duizelig worden als je te veel poppers gebruikt of poppers neemt in combinatie met andere drugs, zeker op een warme en benauwde plek zoals in een darkroom of een hokje in de sauna.

Het gebruik van poppers samen met een erectiepil zoals Viagra wordt sterk afgeraden. Een eventueel levensgevaarlijke verlaging van je bloeddruk kan het gevolg zijn.Als poppers in contact komen met je slijmvliezen, kunnen die gemakkelijk verbranden. Je kunt dit voorkomen door voorzichtig te zijn bij het snuiven (neusslijmvlies) en door ervoor te zorgen dat je het niet in je ogen en op je vingers krijgt. Via je vingers kun je het namelijk overbrengen op je pik en je anus. Het is niet uitgesloten dat poppers je weerstand (tijdelijk) aantasten.

Omdat poppers in glazen flesjes wordt verkocht, zijn ze vaak niet toegestaan in sekssauna’s. Gebroken glas is natuurlijk gevaarlijk als je op blote voeten rondloopt of op je knieën in bijvoorbeeld de darkroom zit… Ook daarom is voorzichtigheid geboden.

Smartdrugs

Van de ecodrug yohimbe wordt gezegd dat het een licht seksueel stimulerend middel is. Yohimbe zorgt ervoor dat er meer bloed naar je penis stroomt, het geeft je een beetje extra energie en je wordt er opgewekter van. Er zijn meer smartdrugs, zoals damiana, waarvan men zegt dat ze je seksleven bevorderen. Dit effect is echter niet aangetoond. Smartdrugs die efedra bevatten hebben hetzelfde effect op je seksleven als speed.

Special K

Als je een bepaalde hoeveelheid K door de neus opsnuift of rectaal inbrengt kan het heel lekker zijn. De dosering luistert wel erg nauw, je moet wel weten waar je mee bezig bent.

Een beetje K zorgt voor een euforisch gevoel. Dat kan voor goede seks zorgen. Met wat meer K begin je al te trippen en krijg je het gevoel dat je uit je lichaam treedt. Je krijgt hierdoor afstandelijke seks. Het verdovend effect dat optreedt bij K maakt onder andere dat je minder of geen gevoel meer hebt in je armen en benen. Hierdoor kun je meer pijn verdragen dan normaal, met alle risico’s van dien.

Je krijgt ook bij K minder makkelijk een stijve pik. Dat kan het lastig maken om een condoom om te doen.

Speed

Het effect van speed op seks verschilt van mens tot mens. Je kunt meer of juist minder naar seks verlangen. Aanvankelijk ben je te hyper voor seks en kun je door speed een totaal slappe lul houden. Dat kan uren duren. Als de speed wat is uitgewerkt, kun je langer een keiharde paal hebben. Maar dan lukt het soms bijna niet meer om klaar te komen. Dat kan frustrerend en pijnlijk zijn. Als je speed op hebt, kan veiliger seks er wel eens bij inschieten.

Als je langdurig speed gebruikt, krijg je minder zin in seks. Je krijgt dan in het algemeen minder makkelijk een erectie en je komt minder snel klaar. Het kan er zelfs voor zorgen dat je helemaal niet meer kunt klaarkomen.

Viagra en andere erectiemiddelen

Viagra en andere erectiemiddelen zijn speciaal bedoeld om effect te hebben op je seksleven. Hoewel je zelf voor de nodige opwinding moet zorgen, zorgen erectiemiddelen ervoor dat je makkelijker en vooral langer een stijve krijgt.

Het is aannemelijk dat mannen die erectiemiddelen gebruiken in combinatie met andere drugs, vaker onveilig vrijen en dus vaker hiv en andere soa oplopen en overdragen. Dit komt omdat je beneveld bent door drugs, maar met erectiemiddelen toch flinke seksuele prestaties levert. In de VS roepen de gezondheidsorganisaties om verplichte waarschuwingen op de verpakking, over de verhoogde kans op infecties met hiv en andere soa.

Maar erectiepillen kunnen sommige mannen juist helpen om de seks veiliger te houden, zeker als ze het anders moeilijk vinden om hun pik met een condoom stijf te houden.

Als je geneukt wordt door iemand die een erectiemiddel heeft gebruikt, kan het zijn dat hij je langer neukt, omdat hij langer een stijve pik heeft. De kans op beschadigingen van je weefsel neemt dan toe en je loopt dus meer risico op hiv en andere soa. Dat geldt des te meer als jij ook drugs hebt gebruikt, waardoor je pijngrens veel hoger ligt. Om dit risico enigszins te beperken, kun je regelmatig je kont goed insmeren met veel glijmiddel.

XTC

Een gewone dosis XTC maakt je opgewekt. Je voelt je veel minder geremd en je verlangt naar contact. Je wilt praten en je verlangt naar wederzijdse vertrouwelijkheid. Je beleeft alles intenser en sensueler. Door deze love drug lijken alle mensnen om je heen aardig en lief. Door XTC krijg je meer zin in seks. Door je geilheid en de euforie ga je eerder onveilig seksen.

Als je veel XTC gebruikt, krijg je minder snel en minder makkelijk een stijve pik.

XTC maakt dat je lichaam uitdroogt. Je kan problemen voorkomen door voldoende water of vitaminedrankjes te drinken. Omdat XTC ook je slijmvliezen uitdroogt, beschadigt je weefsel makkelijker als je wordt geneukt. Hierdoor kun je eerder hiv en andere soa oplopen en overdragen als het condoom scheurt of als je geen condoom gebruikt. Je kunt dit risico kleiner maken door extra veel glijmiddel te gebruiken.Bij een enkel geval is gebleken dat je bij een teveel aan water een watervergiftiging kan krijgen! (bron iriszorg)

Drugs en de wet

In Nederland is het gebruiken van drugs niet strafbaar maar het bezit ervan wel. Maar om overlast te voorkomen, kunnen gemeenten in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) opnemen dat drugsgebruik in sommige gebieden wel strafbaar is.Op die plekken kun je bijvoorbeeld aangehouden worden als je een joint rookt.

Als bezoeker bij een dancefeest loop je altijd de kans dat je gecontroleerd wordt. Als je wordt gecontroleerd en je hebt drugs bij je, dan kan het in beslag worden genomen. Als je een gebruikshoeveelheid bij je hebt, kan de politie dit in beslag nemen (sepot met afstand), maar je krijgt geen boete.

Als je meer dan een gebruikershoeveelheid op zak hebt, kun je - afhankelijk van de hoeveelheid die je bezit - een boete krijgen of zelfs een gevangenisstraf.  

Met een gebruikshoeveelheid wordt bedoeld: minder dan 5 gram bij softdrugs (hasj of wiet) en maximaal een half gram bij harddrugs (cocaïne, amfetamine etc.), 1 xtc pil/tablet en minder dan 5 ml GHB. 

Drugs tijdens de vakantie

Geen drugs op vakantie is het beste advies, nog los van de risico's voor je gezondheid. In veel landen wordt geen onderscheid gemaakt tussen harddrugs en softdrugs of tussen handel en bezit voor eigen gebruik. Bezit van een klein beetje hasj of wiet kan soms al jaren gevangenisstraf opleveren.

Wie drugs over de grens meeneemt neemt een groot risico. Je wordt niet minder streng bestraft als je zegt dat de kleine hoeveelheid drugs in je zak alleen voor eigen gebruik bedoeld was.

In het buitenland wordt vaak streng gecontroleerd. Met behulp van speciale apparatuur en honden kunnen drugs makkelijk worden opgespoord. Als je in het buitenland wordt gepakt, val je niet onder de Nederlandse wet.

Dat betekent dat je een straf krijgt zoals in de wet staat van het betreffende land. Je zal de straf ook daar uit moeten zitten. De Nederlandse overheid kan dan nog maar weinig voor je doen.

Risico's

Sommige mensen gebruiken alcohol en drugs om makkelijker contact te maken met anderen of om meer zin in sex te krijgen. Er zijn echter risico's aan sex onder invloed. Deze risico's gelden voor vrijwel alle drugs:

Door het gebruik van alcohol en drugs kun je een troebele blik krijgen. Je denkt minder helder en bent minder kritisch. Dit kan schaamte en teleurstelling opleveren als achteraf blijkt dat je verkeerde keuzes hebt gemaakt. Alcohol en drugs zijn van invloed op je bedprestaties. Je denkt dat je de sterren van de hemel hebt gesext, maar in werkelijkheid bakte je er niets van. Of je hebt een geweldige vrijpartij achter de rug, maar je weet er de volgende dag niets meer van?

Onder invloed van alcohol of drugs is het vaak moeilijker een condoom om te doen. Of je vergeet het of laat het achterwege in ‘the heat of the moment'. Ook kan het zijn dat je sneller instemt met onveilige sex. Achteraf hebben mensen vaak spijt van onveilige sex.

Onder invloed van alcohol of drugs ga je soms sneller voorbij aan je eigen wensen en grenzen. Je wordt gemakkelijker overgehaald of tot sex gedwongen als je onder invloed bent. Het kan ook voorkomen dat je zelf geen oog meer hebt voor de wensen van je bedpartner. Je kunt dan over de grenzen van een ander heen gaan.

Sommige mensen kunnen na een tijdje niet meer zonder alcohol of drugs leuke sex hebben. ‘Nuchtere' sex vinden ze dan saai. Dit kan veel problemen geven in relaties. Ook komt het voor dat mensen alcohol of drugs nodig (denken te) hebben om zich te ontspannen en in de juiste stemming te komen.